Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023

Δημοσιο

 


Ναι,δεν ειναι γνωστο οτι στο Δημοσιο και στον ευρυτερο δημοσιο τομεα μπορεις να φυγεις νωριτερα η να πας αργοτερα κι ας μην εχεις συμπληρωσει οκταωρο,απο εμενα το μαθατε...

Ναι δεν ειναι γνωστο οτι το Δημοσιο δινει την δυνατοτητα στους εργαζομενους του να παιρνουν πλασματικες αναρρωτικες ασχετα αν υπαρχει φορτος εργασιας και αν εχεις και μεσον τοτε μπορει να παρεις οση αναρρωτικη θελεις.

Ναι δεν ειναι γνωστο οτι στο δημοσιο μπορεις να πεταχτεις να κανεις τα ψωνια σου στο Σουπερ μαρκετ η αλλες εργασιες για να μην τρως τον ελευθερο χρονο σου μετα,κι αυτο απο εμενα το μαθατε.....

Επισης δεν ειναι γνωστο οτι μερικοι εργαζομενοι δεν ξερουν καν τα καθηκοντα τους,δεν ξερουν να χειριστουν μηχανηματα απαραιτητα για την εργασια τους και το χειροτερο δεν ξερουν καν πως να στειλουν ενα email.

Λιγοι γνωριζουν οτι στο δημοσιο ενας διοικητης,ενας δημαρχος,ενας υπουργος μπορει με την καλη του διαθεση να προσφερει επιπλεον πληρωμενη αδεια στους εργαζομενους ενος οργανισμου η ενος ολοκληρου Δημου...απο μια ημερα εως και οσο θελει ,....οχι εναν χρονο φυσικα ......θα το μαθαιναμε....

Σε υπουργεια υπαρχουν Γενικοι γραμματεις  και Φαρισαιοι που δεν ξερουν καν γιατι βρισκονται εκει,π.χ ο Γ.Γ. για την καταπολεμηση της φτωχειας στο Υπουργειο εργασιας οταν του στελνει καποιος email ζητωντας βοηθεια γιατι δεν εχει τα προς το ζην ...εκεινος του απανταει με νομους και κανονισμους και του λεει να παει να παρει τροφιμα απο το ΤΕΒΑ ενω ειναι γνωστο πως για να παρεις τροφιμα απο το ΤΕΒΑ πρεπει να παιρνεις το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα,ο Κυριος αυτος πληρωνεται για να καταπολεμαει την φτωχεια.

ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Για οποιον δεν θυμαται η δεν το διαβασε η ιστορια ειναι εδω:

 https://harrytsopanos.blogspot.com/2022/04/blog-post_3.html

Αλλα πληρωνεται αδρα για ολο αυτο το τιποτα που προσφερει,ποσους σαν αυτον πληρωνουμε;

Αυτος ο ανθρωπος,...γιατι για ανθρωπο μιλαμε διαβαζει ενα  email απο καποιον που δεν εχει να ζησει,πληρωνεται απο το δημοσιο,δηλαδη απο εσας για να λυνει τετοια προβληματα,οποιοι θελετε διαβαστε τι απαντησε στο πιο πανω λινκ.

Για φτυσιμο ειναι,μετα βγαινουν και μιλανε για την ταχα βοηθεια η το ενδιαφερον τους.

Επισης η αλληλοκαλυψη που υπαρχει στο δημοσιο ειναι εντελως αντιθετη με την ρουφιανια και το κουτσομπολιο του ιδιωτικου τομεα,στο δημοσιο δημιουργουνται ομαδες που στηριζει η μια την αλλη εναντιον ατομων,προισταμενων,διοικητων,οχι ομως εναντιον της πολιτικης καθε κυβερνησης.

Εχει αλλαξει ο τροπος προσληψης πλεον χωρις να εχει αλλαξει η νοοτροπια και η φιλοσοφια,επισης οτι καποιος εχει ενα πτυχιο δεν σημαινει οτι εχει και τις δυνατοτητες αυτου του πτυχιου,και ο Κουλης και ο Ζηκος και οι συμμοριες τους με πτυχια ειναι,κι ομως αυτο δεν τους εχει εμποδισει να ειναι παντελως αχρηστοι και ανικανοι.

 

Ετσι και στο δημοσιο,ειναι βαθεια ριζωμενη η νοοτροπια του 1960 και δεν αλλαζει,και δεν θα αλλαξει οσο δεν αλλαζει η φιλοσοφια και η νοοτροπια οσων κυβερνουν,το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι,κι εδω στην συγκεκριμενη περιπτωση το κεφαλι εχει σαπισει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: