Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023

Χωρα Ναυαγιο


 

«Εάν τώρα μετά από σχεδόν 4 χρόνια στην εξουσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να υποβαθμίσει το δυστύχημα με σχεδόν 60 νεκρούς ως ένα ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας, αυτό είναι πάνω από όλα ένας ελιγμός αντιπερισπασμού ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. 

Οι πρώτες διαδηλώσεις δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης μάλλον δεν θα ξεφύγει και τόσο εύκολα με τέτοιες δικαιολογίες. Η αποτυχία είναι συστημική και κρατά χρόνια»

 

Οχι,δεν τα λεω εγω αυτα,συνηθως αν καποιος στην Ελλαδα τολμησει να αναφερει κατι τετοιο σταμπαρεται σαν οπαδος του αντιπαλου κομματος,ξερετε οσοι διαβαζετε αυτο το ιστολογιο οτι κατι τετοιο δεν συμβαινει.

Τα λεει η Γερμανικη εφημεριδα FAZ.

 

Λεει ξεκαθαρα οτι ο ενοχος για αυτο το εγκλημα ειναι ο ιδιος ο Μητσοτακης,εμεις το ξερουμε,αυτοι που δεν το ξερουν ειναι οι εφημεριδες,τα καναλια και τα μιντια που ελεγχει το συστημα που εχει εγκαταστησει ο ιδιος,και κανουν τα παντα απο την πρωτη ημερα για να μην το καταλαβει ο απλος κοσμος.

 

Ζουμε σε μια χωρα Ναυαγιο,επι δεκαετιες καθε κυβερνηση ερχοταν στην εξουσια με εναν μονο σκοπο,να καταστρεψει οτι ειχε μεινει ορθιο απο την προηγουμενη,με νεους νομους και αποφασεις που αντι να καλυτερευουν την κατασταση την εκαναν ακομα χειροτερη.

Δεν εχει μεινει ουτε ενας τομεας του κρατους αλωβητος,η υγεια,η παιδεια,η ασφαλεια,καταληστεψαν ταμεια και συνταξεις,φτωχοποιησαν το 80% του λαου,αφησαν ανεξελεγκτους ολους οσους μπορουν να φανε,ξεπουλησαν την δημοσια περιουσια με υποσχεσεις για καλυτερες υπηρεσιες και τιμες.... και αντι αυτου ολα χειροτερεψαν και εγιναν ακριβοτερα.

Και ποιος τιμωρηθηκε;

Κανεις,γιατι οργανωσαν ετσι την ασυλια τους ωστε να μην μπορει να τους αγγιξει κανεις,μιζες,διαφθορα,Ζιμενς,Νοβαρτις,σακκουλες,κουτια,πακετα,ολοι αθωοι με βουλευματα,εσεις και εγω τα φαγαμε ολα αυτα τα δισεκατομμυρια,αλλα αυτοι πλουτιζουν,παραξενο ε;

Ανημπορη και ισως ακομα χειροτερα αδιαφορη η δικαιοσυνη να ενεργησει ωστε καποιος τελικα να τιμωρηθει για τα εγκληματα που εχει κανει,πιστευω οτι αν υπηρχε τιμωρια δεν θα ειχαν συμβει ολα αυτα.

Κι ομως και αποδειξεις υπηρχαν και μαρτυριες,και δημοσιευματα στον ξενο τυπο,για τον δικο μας δεν μιλαω,ο δικος μας εχει τεραστια ευθυνη στην καταντια αυτης της χωρας,σερνεται ερποντας με την ελπιδα να μοιραστει λιγα ψίχουλα απο τον πακτωλο χρηματων που διακινουνται με αποφασεις του Φεουδαρχη.

ΤΕΜΠΗ

Ο Καραμανλης ηξερε,εχει αποδειχθει αυτο.

Ο Κουλης ηξερε,δεν τον ενδιεφερε,εχει τις προτεραιοτητες της Μεγαλης επανεκκινησης.

Γιατι δεν βρισκονται αυτη την στιγμη υποδικοι;

Ποσοι πρεπει να πεθανουν ετσι αδικα για να αντιδρασει μια απο τις 4 εξουσιες που υποτιθεται προστατευουν το Συνταγμα.

Το Συνταγμα κουρελι οπως το καταντησαν.

Γιατι δεν τιμωρηθηκε κανεις υψηλα ισταμενος για την Μανδρα και το Ματι;

Αν δεν ηταν δικη τους ευθυνη οσα εγιναν ποιου ηταν;

Ο ανεμος,η βροχη,η φωτια,ο σταθμαρχης;

Μεχρι πότε;

Δεν τους ενδιαφερει τιποτα γιατι ξερουν οτι δεν θα τιμωρηθουν,ξερουν και διοριζουν τα καταλληλα-ακαταλληλα ατομα στις καιριες θεσεις,αυτα θα φροντισουν να μην τιμωρηθουν,να βγαινουν οι δικαστικες αποφασεις που αυτοι επιθυμουν,και τους ανταμειβουν πλουσιοπαροχα με καλυτερες ακομα θεσεις.

 

Και ετσι θα συνεχιζεται,αν ειχαν την ελαχιστη αισθηση του εγκληματος θα ειχαν παραιτηθει αλλα αυτοι σκοπευουν να προκυρηξουν εκλογες σε ημερομηνια μακρυα απο το εγκλημα ωστε να μπορεσουν να διαχειριστουν και να δικαιολογησουν την πραξη τους.

Την ιδια ωρα ο αρχιφασιστας απογονος των Ναζί υπουργος Αδωνις Γεωργιαδης υπερασπιζεται τον δημοσιοκαφρο Πορδοσαλτε οποιος ειπε οτι χρειαζονται τετοιες θυσιες για να καλυτερευσουν οι υποδομες στην Ελλαδα,και ειναι ακομα στην θεση του,και ο Κουλης τον εχει επιλεξει αυτον τον γελοιο,αυτος ειναι ο σφιχτος εναγγαλισμος εξουσιας και δημοσιογραφων οι οποιοι υποτιθεται οτι πρεπει να τους κρινουν.

 Ας αρχισουμε να αυτοκτονουμε ομαδικα εξω απο σχολεια,νοσοκομεια,σιδηροδρομους,προαστιακο,μετρο,δημοσιες υπηρεσιες,κεντρα υγειας,στασεις λεωφωρειων,κοινοβουλιο... μηπως καποια στιγμη αποφασισουν οτι πρεπει να τα διορθωσουν.

Καιρος να αρχισουμε να αντιδραμε.

Καιρος να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους.

Ολοι αυτοι ειναι εχθροι του λαου,ολοι.

Και οσο δεν το καταλαβαινουμε τοσο θα πληθαινουν τα μνηματα και ο πονος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: