Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2023

Νομή


 νομή 2 η : (νομ.) η φυσική εξουσία ενός προσώπου επάνω σε κινητό ή σε ακίνητο πράγμα, με τη θέληση να το έχει δικό του (χωρίς η θέλησή του να στηρίζεται πάντοτε σε πραγματικό δικαίωμα)· (πρβ. κατοχή, κυριότητα). οιονεί ~, η άσκηση από κπ. συγκεκριμένων δικαιωμάτων σαν να ήταν δικαιούχος. 

 

Αυτό συμβαίνει στην χώρα μας δεκαετίες τώρα,κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες οι οποίοι ως συνήθως είναι παντελώς αχρηστοι σε οποιονδήποτε τομέα παρουσιάστηκαν ως οι μόνοι ικανοί να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα προβλήματα μας.

Δημιούργησαν έτσι το πλαίσιο που θα τους επέτρεπε να λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας να αμφισβητήσει η να θεωρήσει αντισυνταγματικά τα όσα έκαναν,είχαν το πεπόνι και το μαχαίρι και το χρησιμοποίησαν όπως τους βόλευε-βολεύει.

Ασυλίες,αδιέξοδες νομοθετικές ρυθμίσεις,κατάφορες παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων,και άνοιξαν τις τσέπες τους περιμένοντας το αποτέλεσμα.

Η χώρα ήταν-είναι οικόπεδο τους,ώρα να τρυγίσουν τους καρπούς της σποράς.

Ατιμωρησία,απαλακτικά βουλεύματα,απειλές κατά μαρτύρων,κουτιά,πάμπερς,σακούλες,οφ-σορ,διαφθορά,μίζες,καταρρακωμένη δικαιοσύνη,εξεταστικές επιτροπές χωρίς αποτέλεσμα.

Ξέρετε κάποιον που να έχει μπροστά του ενα βάζο με μέλι και να μην έχει βάλει το δάκτυλο του να το δοκιμάσει;

Εχει τιμωρηθεί κανείς,γιατί να σταματήσουν,αν αποκαλυφθεί ενας τρόπος τότε βρίσκουν άλλον.

Η χώρα έχει αλωθεί.

Ολόκληρες ομάδες που υποκριτικά μας λένε οτι ενδιαφέρονται για την χώρα και εμάς αυξάνουν την περιουσία τους συνεχώς ενώ την ίδια ώρα ψηφίζουν λιτότητα,περιορισμούς και μνημόνια.

Υπερηφανεύονται για αυξήσεις πείνας όταν το δικό τους εισόδημα είναι πάνω απο δεκαπλάσιο σε σχέση με τον κατώτατο μισθό,αυτό λέγεται δημοκρατία.

Για αυτούς.

Ψηφίζουν πλειστηριασμούς και μετά κατηγορεί ο ένας τον άλλον ενώ έχουν τον ίδιο στόχο.

Αυτοί με δεκάδες ακίνητα ο καθένας και εκατομμύρια που κανείς δεν ελέγχει πώς αποκτήθηκαν,με κόμματα υπερχρεωμένα και προσωπικα χρέη απλήρωτα,πετούν απο τα σπίτια τους μισθοσυντήρητους.,ΑΜΕΑ η άνεργους πολίτες....

Και αυτό ονομάζεται ισότητα.

Γεμάτοι υπεροψία,αλαζονεία και αδιαφορία επιδίδονται σε τηλεοπτικές μάχες τάχα για το καλό μας όταν η πολιτική τους είναι ταυτόσημη στο 99% των περιπτώσεων,μοστράρουν ιδεολογίες ανύπαρκτες και θεωρούν πώς η δικές τους λύσεις είναι οι σωστές,πάντα προοδευτικοί σαν αντιπολίτευση αλλα κάνουν ακριβώς τα ίδια με όσα κατηγορούν όταν πάρουν την εξουσία.

Η και χειρότερα. 

Εσείς κλέψατε τόσα,ναι,....αλλά εσείς κλέψατε περισσότερα,εσείς σκοτώσατε 102,κι εσείς 57.

Πρέπει να επιλέγουμε μεταξύ του κακού και του χειρότερα κακού;

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ανίκανοι.

Αδιάντροποι.

Αχρηστοι.

Δέν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

 

Τους χαρακτηρίζει η ασέβεια πρός οτιδήποτε,η πλασματική ιδέα της τάχα ανωτερότητας τους,ο φαφλατισμός τους,η ανεπάρκεια τους,η ευθυνοφοβία τους.

 

Αυτοί νέμονται την εξουσία,οικογενειοκρατία,ποιός είσαι και όχι τι μπορείς να κάνεις,υποκρισία.

Η χώρα δεν έχει μέλλον με όλους αυτούς.

Απο οποιοδήποτε κόμμα.


Το ερώτημα στο οποίο δεν βρίσκω απάντηση είναι:

Εμείς

Είμαστε ναρκωμένοι,ηλίθιοι,κοιμισμένοι,αποχαυνωμένοι και ακολουθούμε όλους αυτούς που στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να εργαστούν ούτε σε περίπτερο;

Και περιμένετε ενώ συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό να λυθεί ακόμα και το πιό ασήμαντο πρόβλημα;


Αν εγώ 

Σας έκλεβα,σκότωνα τους δικούς σας,σας κατάστρεφα την ζωή την δική σας και των παιδιών σας,σας πετούσα εξω απο το σπίτι σας,και μετά σας έλεγα οτι θα σας λύσω όλα τα προβλήματα σας όμως χρειάζομαι ακόμα 4 χρόνια για να το κάνω....


Θα με πιστεύατε;

Θα με χειροκροτούσατε;

Γιατί το κάνετε σε αυτούς;

Οποιοι και να είναι;


 

 

 


1 σχόλιο:

stratus είπε...

ξεκίνα το διάβασμα, https://slpress.gr/author/w.mallinson ο τύπος έχει κάνει καλές διαπιστώσεις