Κυριακή, Μαΐου 02, 2010

Υποδουλοι παντα

Μια Ελληνικη ιστορια γεματη απο ταλαιπωρια για τον λαο μας,λες και μας εχουν μουτζωσει τελικα ειναι η κατασταση.
Μετα την απελευθερωση απο τους Τουρκους ακολουθησαν πιο τραγικα γεγονοτα,οι ηρωες της επαναστασης πεθαναν η στις φυλακες η παμφτωχοι ενω οι ληστες κατελαβαν με τις συμοριες την διαχειρηση της χωρας παντα προσκολημενοι σε καποια ξενη δυναμη,Αγγλους,Γαλλους και αργοτερα Αμερικανους.

Περασαμε Εμφυλιους,καταστροφες στην Μικρα ασια,προσφυγες,πρωτους και δευτερους παγκοσμιους πολεμους,την δικτατορια,το εγκλημα της Κυπρου και να που μας ηρθε τελικα και η Δημοκρατια.

Αν οι πολιτικοι ειχαν την διαθεση απο το 74 να αποκαταστησουν μια δημοκρατια πληγωμενη σε αυτην την χωρα υπηρχαν τροποι,δεν το ηθελαν.

Αν ειχε δημιουργηθει ενα πλαισιο ελεγχου των πολιτικων και των υπευθυνων αυτου του κρατους τιποτα απο οσα εγινα δεν θα ειχε γινει.

Αντι αυτου θεσμοθετηθηκαν νομοι που παρειχαν πληρη ασυλια στους κοινοβουλευτικους εκπροσωπους του λαου που εμποδιζαν οποιονδηποτε ελεγχο απο την δικαιοσυνη.
Αντι να υπαρχει ενα ποθεν εσχες για ολους τους λειτουργους του δημοσιου που διαχειριζονται δημοσιο χρημα αφεθηκαν ολα στην τυχη τους με αποτελεσμα ολα τα κορακια να βρουν χωρο να φανε τον αγλεορα ξεροντας οτι στο τελος κανεις δεν θα τους τιμωρησει.

Και το γελοιο της υποθεσης ηταν οτι αναθετανε στην βουλη απο την οποια προερχοταν το προβλημα να ελεγχει τις ανομιες αυτες,το αποτελεσμα το γνωριζουμε ολοι.

Τωρα μας λενε για ακομη μια εξεταστικη....απο ποιους?

Απο αυτους που επι χρονια αθωωσαν τους πολιτικα ενοχους για ολα τα εγκληματα που κατεστρεψαν την χωρα,ειναι να απορει καποιος με την αδυναμια και την ελλειψη διαθεσης να σταματησουν οσα συνεβησαν τοσα χρονια.

Υποδουλοι εμεις παρα την απελευθερωση,παντα....σε οτι πολιτευμα και να πιστευαμε,υποδουλοι ειμαστε.
Αν ειναι η δημοκρατια αυτο που εχουμε ζησει,τι μας πειραζε να ειμαστε κατω απο ενα χειροτερο καθεστως?

Δεν υπάρχουν σχόλια: