Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

Αυξηση της Ανεργιας


Ενα απο τα πιο αδυναμα κοματια του πληθυσμου οι ανεργοι,αορατο κι ομως συνεχεια αναφερομενο στα δελτια ειδησεων.
Καταληγουν να ζουν με ελαχιστα χρηματα ενω την ιδια ωρα προσπαθουν αλλα ματαια να βγουν απο το αδιεξοδο αυτο αναζητωντας μια απασχοληση.
Τα νεωτερα ειναι και ειναι φυσικο οτι η ανεργια θα αυξηθει τα επομενα χρονια και αυτη η ειδηση δεν μπορει παρα να φερει αλλο ενα κτυπημα σε οσους ειναι ανεργοι.

Το διχτυ που απλωσε ο διαχειριστης μας δεν φαινεται να φτανει εως αυτους,αορατο ειναι ετσι και αλλοιως,λογια κενα οπως και ολα οσα εχει πει ως τωρα ο νεοσωτηρας της χωρας μας.

Αν μαζι με τους ανεργους βαλουμε και τους μερικα απασχολουμενους το ποσοστο των ανθρωπων που ζουν με λιγοτερα χρηματα απο οσα χρειαζεται καποιος για να ζησει με αξιοπρεπεια φτανει σε πολυ ψηλα επιπεδα,και το χειροτερο ειναι οτι δεν υπαρχει ελπιδα στο κοντινο μελλον για ανακαμψη της οικονομιας και καλυτερευση των συνθηκων ζωης τους.

Τι ενδιαφερει ομως αυτο ολους εκεινους που απλα επιδιωκουν καλυτερα οικονομικα νουμερα?
Αν τους ενδιεφερε θα υπηρχαν και προοπτικες και ελπιδα,οταν κτιζεις μια χωρα με βαση τους οικονομικους δεικτες ξεχνωντας τους ανθρωπους που ζουν σε αυτην τοτε το αποτελεσμα θα ειναι τραγικο για τους ανθρωπους.

Επειδη τα διχτυα δεν τρωγονται καποιοι θα πρεπει να βρουν τροπους να βρουν και οι ανεργοι μια διαφυγη απο τα αδιεξοδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: