Σάββατο, Μαρτίου 04, 2023

Τι λειτουργει;

 


Δεν ξερω τι συμβαινει με την Τραινοσε,εναν εργαζομενο που ειχα γνωρισει πριν δεκαετιες ξερω,ηταν ξαδερφος του αφεντικου και ερχοταν στο καταστημα να κοβει τις αποδειξεις στο ταμειο καποια απογευματα,οταν εδιναν επιδοματα στον ΟΣΕ σε οσους εχουν προσθετα προσοντα,με ρωτουσε:

Ξερεις κανεναν να μου δωσει βεβαιωση για γνωση Αγγλικων;

Δεν ηξερε ουτε το yes...

Οχι δεν ξερω απαντουσα,γιατι;

Δινουν επιδομα ξενης γλωσσας και θελω να το παρω.

Μετα απο λιγο καιρο ειχε παρει την βεβαιωση και το επιδομα αυτο.

Περασε λιγος καιρος και με ρωταει;

Ξερεις κανεναν να μου δωσει βεβαιωση οτι ξερω να χρησιμοποιω υπολογιστη;

Οι υπολογιστες τοτε ηταν στις αρχες τους,καλα καλα δεν ηξερα τι κανουν εγω.

Οχι δεν ξερω απαντησα.

Μετα απο λιγο καιρο ειχε παρει και την βεβαιωση και το επιδομα αυτο.

Αυτα γνωριζω για το μπαχαλο που πρεπει να επικρατουσε εκει μεσα.

Τι εχει αλλαξει;

Νομιζω τιποτα.

Ετσι δομηθηκε το συστημα παντου,οι διορισμοι και οι καιριες θεσεις καταλαμβανονταν απο "τα δικα μας παιδια"ας μην ειχαν ιδεα για τις απαιτησεις την θεσης που καταλαμβαναν,αρκει να ηταν"τα δικα μας παιδια".

Εξελιχθηκαμε με τα χρονια

Δημιουργηθηκαν ανεξαρτητες αρχες που ελεγχουν την λειτουργια οργανισμων,λογικα κατι επρεπε να καλυτερεψει,κι ομως δεν καλυτερεψε τιποτα,γιατι;

Απο την πειρα μου με καποιες απο αυτες εβγαλα το συμπερασμα οτι ειναι τελειως αχρηστες,δεν εχουν καμια δικαιοδοσια,παραδειγμα θα φερω την ΕΕΤΤ,εχω κανει δεκαδες καταγγελιες για τις αυθαιρεσιες και την ανικανοτητα των ταχυμεταφορικων εταιριων,αυτες η τις εκανα η οχι ειναι το ιδιο και αυτο.

Σαν να μην τις εκανα.

Λαμβανουν την καταγγελια,την στελνουν στην ταχυμεταφορικη,εκεινη απανταει με ψευδη και δικαιολογιες,παιρνεις κι εσυ ενα αντιγραφο της απαντησης και τιποτα αλλο,κανενας ελεγχος,καμια ποινη,καμια συμμορφωση,συνεχιζουν να ταλαιπωρουν τους πολιτες οπως και πριν,αλλα η ΕΕΤΤ και τα μελη της ειναι εκει και πληρωνονται.

Διαβαζω οτι υπαρχει και ειδικη αρχη για την λειτουργια των σιδηροδρομων,διαβασα χθες τις απαντησεις της επικεφαλης αυτης της αρχης,δεν εχουν δικαιοδοσια σε αυτο,σε εκεινο,η στο αλλο,τοτε τι στο διαολο υπαρχουν και τους πληρωνουμε.


Στην χωρα επικρατει ενα μπαχαλο,ατομα χωρις προσοντα σε θεσεις που χρειαζονται προσοντα,ακομα και αν εχουν προσοντα η νομοθεσια ειναι τοσο πολυπλοκη και δεν μπορουν να κανουν τιποτα,εκπαιδευση της πλακας οταν χρειαζεται συστηματικη εκπαιδευση,υποστελεχωση σε πολλους τομεις,μονο αστυνομικους προσλαμβανει το κρατος,οι υπολοιποι δεν χρειαζονται,κι αυτοι μοιραζονται στην προστασια της ελιτ και των πολιτικων,αλλοιως θα ειχαμε την δυνατοτητα να βγουμε και μετα τις 10 εξω χωρις να μας ληστεψουν,παιρνεις το 100 και δεν ερχεται ποτέ,ξαναπαιρνεις και παλι τα ιδια.


Δεν λειτουργει τιποτα,ο Δημος Αθηναιων εκανε εξι μηνες να ερθει να καθαρισει αυλη μονοκατοικιας παρατημενης που ειχε γινει χωματερη και το υγειονομικο την ειχε χαρακτηρισει υγειονομικη βομβα,γραφειοκρατια και αδιαφορια,εξι μηνες στα τηλεφωνα,με email και ο ενας τα εριχνε στον αλλον.


Δεν λειτουργει τιποτα γιατι οσοι εχουν τις θεσεις αυτες που χρειαζονται προσοντα η:

Δεν τα εχουν

η Βαριουνται που ζουν.

Αλλα και προσοντα να εχει καποιος χρειαζεται συνειδηση,οταν νομιζουν οτι με το που θα διοριστουν δεν τους κουναει κανεις,οταν και αδικηματα να κανουν δεν χανουν καν τον μισθο τους γιατι να εργαστουν με συνειδηση; 


Γινεται αξιολογηση λενε,αν η αξιολογηση γινεται οπως η επιλογη τοτε σωθηκαμε,αν γινονταν αξιολογησεις οι πρωτοι που θα επρεπε να απολυθουν ειναι ο Κουλης,ο Αλεξης και ολη η Σαρα και η Μαρα που μας εχουν κατσικωθει με πεισμα να μας σωσουν.

Θα μου πειτε ...μικροπραγματα,δεν ειναι,παραδειγμα του τι γινεται παντου ειναι αυτο,σε ολους τους τομεις.

Πληρωνουμε μια ΕΡΤ που δεκαετιες ειναι γραφειο τυπου του καθε Πρωθυπουργου,εχουμε"δημοσιογραφους"κατωτατης ποιοτητας και ενημερωση που μονο ηλιθιοι πλεον παρακολουθουν.

Και η κατρακυλα εχει μεταφερθει απο το δημοσιο και στις ξεπουλημενες πρωην δημοσιες επιχειρησεις που τωρα ειναι ιδιωτικες γιατι ετσι θα ειχαμε πιο φθηνες υπηρεσιες,αντιθετα τωρα πληρωνουμε περισσοτερα,εχουν ξεσαλωσει,κανενας ανταγωνισμος,ιδια παγια,ιδιες παροχες,ξεσαλωσαν τα Σουπερ Μαρκετ και κανουν οτι θελουν.

Αν ταξιδεψει κανεις στο εξωτερικο μπορει να το καταλαβει αμεσως αυτο.

Ρωτησα το Γερμανικο σουπερ μαρκετ γιατι τα μπουτια κοτοπουλο στην Ιταλια ειναι στην μιση τιμη,απαντησαν οτι λειτουργουν με βαση τις συνθηκες καθε χωρας.

Οπου βρουν ηλιθιους βαρανε.

Γιατι πληρωνουμε το ιντερνετ και την κινητη τηλεφωνια σε δεκαπλασιες τιμες σε σχεση με αλλες χωρες και με το εισοδημα εκεινων των χωρων σε σχεση με το δικο μας;

Γιατι δεν υπαρχει ανταγωνισμος;

Γιατι ο υπευθυνος υπουργος αναπτυξης εχει τοποθετηθει εκει χωρις να εχει τα προσοντα για την θεση αυτη;

Γιατι ο Πρωθυπουργος ειναι και αυτος ανικανος για την θεση που κατεχει;

Γιατι ο Καραμανλης εγινε υπουργος; επειδη ειχε αυτο το επωνυμο,για κανενα αλλον λογο.

Γιατι το ΕΣΥ παει κατα διαολου;

Γιατι οσοι τοποθετηθηκαν εκει δεν ειχαν καμια σχεση με την υγεια απλα ακολουθησαν τις εντολες για ξεπαστρεμα και παραχωρησεις στον ιδιωτικο τομεα.

Μα θα μου πειτε ο Κικιλιας ηταν Γιατρος

Ο Κικιλιας αν τον βαλεις να δεσει τα κορδονια δυο παπουτσιων θα τα δεσει μεταξυ τους,οχι ξεχωριστα.

Δεν λειτουργει τιποτα και δεν θα λειτουργησει ποτέ

Γιατι εχουμε ενα σαπιο συστημα απο πανω μεχρι κατω,γιατι τα νομοσχεδια που περνανε ειναι γεματα αστερισκους και ασαφειες γιατι οι εργαζομενοι στο δημοσιο με η χωρις προσοντα βαριουνται που ζουν και περιμενουν το επομενο τριημερο στην πλειονοτητα...γιατι,γιατι,γιατι.

Οποτε μην κατηγορειτε τον σταθμαρχη.

Βρηκε τις τρυπες και χωθηκε.

Ολοι αυτο δεν θελουμε στην ζωη μας;

Να χωθουμε;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: