Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

Πισω εκει που αξιζουμε

Μην μου πειτε οτι δεν το περιμενατε,αυτο ηταν το σχεδιο,αυτη και η υποσχεση,ολοι αυτο δεν περιμενατε οταν ετρεχε προεκλογικα ο Γιοργο στον ΟΑΕΔ και μιλαγε για εργασιακο μεσαιωνα?Αυτο δεν ηταν στο δικο σας μυαλο οτι θα εκανε οταν επαιρνε την εξουσια?

Λεφτα υπαρχουν,και θα τα παρει απο οπου μπορει,απο εμας απο εσας,απο τις τραπεζες....οχι δεν θα τα παρει απο εκει,απο εκει παιρνει μονο εντολες,και απο τους βιομηχανους οι οποιοι βρηκαν χωρο και αλωνιζουν ελευθερα ζητωντας οτι δεν ειχαν τολμησει να ζητησουν τοσες δεκαετιες.

Και καλα μας κανει εμεις τον ψηφισαμε ετσι δεν ειναι?

Εργασιακο μεσαιωνα δεν εβλεπε τοτε που ετρεχε στον ΟΑΕΔ,εργασιακο μεσαιωνα σχεδιαζε εκεινος απλα δεν μας το εξηγησε.
Και με τους μισθους που θα παιρνουμε...τους μικροτερους μαζι με την Ισπανια και την Πορτογαλια θα ηθελα να ξερω πως θα μπορουμε να επιβιωσουμε οταν οι τιμες ειναι 30-50%επανω σε βασικα προιοντα σε σχεση με πολυ πιο αναπτυγμενες χωρες απο εμας.

Ναι γιατι ωραια ειναι να κοβεις μισθους,κοψε ομως και 30% απο τις τιμες που πληρωνουμε για βασικα ειδη διατροφης...εκει σε θελω.

Οσοι ζησουν εζησαν αυτο ειναι το σχεδιο του δικτατορα επι δημοκρατιας...ταχα λεμε,και ολοι εμεις κοιταμε αφωνοι ακομη μετα απο 15 μηνες και δεν πιστευουμε οτι καταφεραμε να αντεξουμε εως εδω.

Αλλα εχει και παρακατω,υπομονη.

Καθημερινη ταλαιπωρια απο τις απεργιες,ειδησεις δεν βλεπω να ξερω τι βοθρους λενε παλι οι κολλητοι του δημοσιογραφοι,σωστο ειναι να μειωσει μισθους εκει που επαιρναν 4000 και 5000 χιλιαδες τον μηνα,αυτος εκοψε απο τους χαμηλομισθους και τους χαμηλοσυνταξιουχους μονο.

Ακουω γονεις να λενε οτι θελουν να στειλουν τα παιδια τους να εργαστουν στο εξωτερικο,αυτη ειναι πλεον η μονη ελπιδα ενος εθνους,να διωξει τα παιδια του μην βλεποντας ενα καποιο μελλον στα επομενα χρονια εδω.

Αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να φυγουν,με το καλο η με το κακο,γιατι καλο για εμας δεν υπαρχει οσο νομοθετουν εναντιον μας.

Ελειψα καποιες μερες....δεν αλλαζει τιποτα,εδω στασιμοι θα μεινουμε στον αιωνα τον απαντα να ξεχρεωνουμε τα δανεια που επι δεκαετιες πηραν....για να τα φαμε μαζι,ειδα μια εκπομπη...σε ξενο καναλι,το χρεος ειναι τεραστιο δεν μας το εξηγουν,δεν μας το αναλυουν,θελουν να πιστευουμε οτι συντομα θα βγουμε απο την επιτηρηση.

Αστειο ε?
Δεκαετιες επι δεκαετιων θα ξεπληρωνουμε και παλι δεν θα τα καταφερουμε να το αποληρωσουμε,λιτοτητα επι λιτοτητας με τις τιμες στα υψη.

Εκει μας αξιζε λοιπον?
Απο το μηδεν ξανα με διαχειριστες ανικανους και χωρις οραμα για τον λαο και την χωρα.

Πισω απο το μηδεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: