Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

Τι μου θυμιζει η εποχη μας

Ημουν δεν ημουν δεκα χρονων οταν αρχισα να καταλαβαινω τι συμβαινει,αυτες οι μερες δεν ξεχνιονται οσα χρονια και να περασουν,ολοι αμιλητοι και ακουνητοι ηταν,ολοι στις προσταγες του δικτατορα.
Ετρεχαν απο πισω σαν γυφτακια παρακαλωντας για ενα βλεμμα του,υποκλινονταν στην παρουσια του.

Ολοι....
Πολιτικοι,εκκλησια,στρατος,τυπος και μεσα ενημερωσης.
Λιγοστες οι αναλαμπες,την" Βραδυνη" θυμαμαι να προσπαθει να πει κατι,τον κοσμο θυμαμαι ποσο φοβισμενος ηταν,κανεις δεν μιλουσε δημοσια για ολο αυτο που ζουσαμε.

Οσο και αν ακουγετε τραβηγμενο αυτην την εποχη μου θυμιζει και η σημερινη κατασταση,ολοι στρατιωτακια αμιλητα και ακουνητα,πολιτικοι,εκκλησια,στρατος,οσο για τα ΜΜΕ ας μην μιλησω καλυτερα.

Ενας δημοκρατικος μανδυας καλυπτει την δικτατορια του οικονομικου κατεστημενου,κατι αναλογο κανει και η Γερμανια,οτι δεν κατακτησε με τον πολεμο το κατακτα με την υποτιθεμενη δημοκρατια και μεσω της Ευρωπαικης ενωσης που ως γνωστον γεννηθηκε απο τα απομειναρια των ναζι.

Ετσι και εμεις...μπορουμε και μιλαμε τουλαχιστον,ολα τα υπολοιπα ειναι για τα ματια του κοσμου,αποφασεις σε ηλεκτρονικη διαβουλευση για τα ματια του κοσμου,ταχα ποναμε που πονατε για τα ματια του κοσμου.
Και απο πισω υφαινεται το χειροτερο υφαντο,και εμεις παλι φοβισμενοι οπως τοτε,για διαφορετικους λογους ομως τωρα.

Οχι δεν μας πηραν την δημοκρατια για την οποια κοβουμε φλεβες,οχι δεν μας πηραν την ελευθερια του λογου για την οποια σκοτωνουμε ανθρωπο.

Μας πηραν πολυ περισσοτερα αλλα δεν μπορουμε ακομη να το κατανοησουμε,δεν χωραει στο μυαλο μας.
Μας πηραν την ζωη μας ολοκληρη την εκαναν κομματια χιλιαδες και ειπαν οτι θα μας παρει μερικες δεκαετιες μεχρι να τα ξαναβαλουν στην θεση τους.
Και αν εμεις δεν ζουμε εως τοτε τι μας ενδιαφερει?

Προσκυνηστε τον βεζυρη μας,καλα να τον εχει ο αλλαχ,μην με πουν και ρατσιστη εναντια στους μουσουλμανους,να κανει ωραια ταξιδακια,να λεει ωραιες ανοησιες στα συνεδρια που παει.

Και να γυριζει παντα εδω να τελειωσει το εργο που του ανεθεσαν.
Και εμεις να περιμενουμε το νεο Πολυτεχνειο,και ας μην μιλαμε τωρα,και τοτε δεν μιλουσαμε.

Εως ποτε ομως?

Δεν υπάρχουν σχόλια: