Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Αλλαζουμε το κρατος.....σε παρακρατος

Μιλαγα πριν λιγο με την φιλη μου την Νοτα,ειπε κι'αυτη με κατι λιγα χρηματα που ειχε να ανοιξει ενα καταστημα περιποιησης νυχιων να βγαζει ενα μεροκαματο ανεργη τοσα χρονια.

Εκανε ενα απιστευτο μαγαζι,εκανε και την αιτηση για επιδοτηση στον ΟΑΕΔ για νεους επαγγελματιες και περιμενε....και περιμενε....και περιμενε.

Περασαν οι μηνες νεωτερο κανενα,η δουλεια ειχε πεσει,ποιος θα παει να φτιαξει νυχια οταν απο την πεινα μπορει να τα φαει?

Και να που ξαφνικα ηρθε η προεγκριση απο τον ΟΑΕΔ.
Αλλα εχει και το κολπο η καθε προεγκριση,το κολπο του ελεγχου,και οποιος ελεγχει σε αυτη την μπαχαλοχωρα εχει και το πανω χερι,διοτι να.....αν δεν δωσεις και κατι πως θα κουνησει αυτο το πανω χερι να υπογραψει να παρεις την επιδοτηση?

Και χαρηκε η φιλη μου,και χαρηκα και εγω,αλλα δουλεια δεν ειχε,και της ειπε η λογιστρια της οτι αυτοι το λιγοτερο που περνουν ειναι 300 ευρω,τωρα ο καθενας...ολοι μαζι....δεν γνωριζω.

Δηλαδη εχεις την μιζερια και την δυστυχια σου,εχεις την πεινα να αργοφαινεται απο την γωνια,εχεις ενα ενοικιο καταστηματος που ο ιδιοκτητης το θελει καθε μηνα,εχεις και την σαπιλα του συστηματος να θελει μιζα για καθε υπογραφη που βαζει.

Αφου θελανε να αλλαξουνε το κρατος...ρωταω εγω τωρα σαν ηλιθιος γιατι δεν αρχιζανε τις αλλαγες απο εκει?
Γιατι δεν εχει παει φυλακη κανενας υπογραφων?
Εγω τοσες καταγγελιες εχω κανει δεν υπαρχει ενα ατομο στον σδοε να με ενημερωσει τι εχει γινει?

Οχι...και θελετε να ξερετε το γιατι?
Διοτι τα κανουν πλακακια με τους κλεφτες,τα παιρνουν και ολα καλα και ολα ωραια,και εμας μας λενε οτι καταπολεμανε την φοροδιαφυγη,αυτοι δεν ξερουνε που πανε τα 4 την φοροδιαφυγη θα καταπολεμησουν?
Γιατι επικαλουνται προσωπικα δεδομενα και δεν λενε τι εγινε η καταγγελια?
Προστατευουν τον φοροφυγα?
Οχι
Τον εαυτο τους προστατευουν διοτι αν εσυ ξερεις οτι ο αλλος φοροκλεβει και ερθει ο ελεγκτης και σου πει οτι δεν το βρηκε τι θα σκεφτεις?
Οποτε δεν σου λενε τιποτα και εχουν το κεφαλι τους ησυχο και την τσεπη γεματη,εξ'αλλου τους μονους αριθμους που ξερουν ειναι αυτους που γραφουν επανω τα χαρτονομισματα, οταν κανουν ελεγχους δεν θυμουνται τιποτα αλλο.

Και ετσι η δολια η Νοτα δεν εχει επιλογη,πρεπει να κανει το σκατο της παξιμαδι να δωσει την μιζα στους ελεγκτες που εχουν και ταριφα που την ξερουν ολοι εκτος του Οαεδ που δεν γνωριζει τιποτα οπως παντα.

Αυτο το κρατος δεν αλλαζει αγαπητε παγκοσμιε διακυβερνητη,εσυ τα εριξες σε εμας και εκεινοι που ελεγχουν το ιδιο,την δουλεια σου εσυ,την δουλεια τους και εκεινοι,ειναι οπως μου ελεγε ο διευθυντης κλινικης στο νοσοκομειο.

"Μου κοψανε τον μισθο...χεστηκα....τρια πιστοποιητικα νοσηλειας που με παρακαλανε θα δινω και θα τα βγαζω απο εκει.

Αυτο δημιουργει τωρα το πασοκ,το νεο μετα Αντρεα Παπανδρεου παρακρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: