Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2010

Οι συνεπειες μιας πτωχευσης

Καλα περναμε,παραδωσαμε την χωρα στους ξενους αρκει να εχουμε να τρωμε,νομοσχεδια επι νομοσχεδιων ερχονται και πανε ευελπιστουμε οτι θα ξεπερασουμε την κριση,πιστευουμε στα παραμυθια των διαχειριστων μας και πορευομαστε ετσι.

Σκεφτηκαμε ποτε τι θα συμβει σε τρεις μηνες απο σημερα οταν ερθουν οι πραγματικοι κυβερνητες μας να ελεγξουν πως παει το μνημονιο?
Εσεις πιστευετε οτι σε τρεις μηνες μπορει να μαζευτει αυτο το απεραντο χαος που επικρατει στην χωρα?
Πιστευετε οτι θα υπαρξει εστω ελαχιστη αναπτυξη ωστε να δημιουργηθουν εσοδα για το κατακλεμενο κρατος μας?
Απο που?

Εδω κλεινουν τα παντα,απολυονται οι παντες.....υπερβολη αλλα μονο την υπερβολη καταλαβαινουμε πλεον.
Εχουν παρει κανενα μετρο να λειτουργησει η αγορα?Εχουν αρχισει οι τραπεζες να δινουν δανεια στις επιχειρησεις?
Το μονο που κανουν ενα χρονο και...ειναι να φορτωνουν τα βαρη στους ωμους τους δικους μας,να συνεχιζουν να σπαταλουν τους πορους που εισπρατουν,να ζουν οι ιδιοι σαν να μην εχει συμβει τιποτα,και περιμενουμε να ερθει το κακο.

Τι θα συμβει αν οι κυβερνητες που θα ελθουν να μας ελεγξουν βρουν οτι δεν πληρουμε τις προυποθεσεις για την χορηγηση της επομενης δοσης?

Το εχετε σκεφτει?

Απλα λογω ελλειψης μετρητων θα σταματησουν τα παντα.
Μισθοι δεν θα πληρωνονται,το ιδιο και οι συνταξεις,θα αναγκαστουμε να βγουμε απο το ευρω με μια δραχμη τοσο υποτιμημενη που δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα.
Αυτο θα επιφερει την αναρχια και την εγκληματικοτητα σε καθε γειτονια εκτος απο εκεινες που ζουν οι καθεστωτικοι μας διαχειριστες και οι φιλοι τους,θα υπαρχει φοβος ακομη και να βγει καποιος απο το σπιτι του.

Το εμποριο θα καταρρευσει το ιδιο οι κρατικοι οργανισμοι,σχολεια,νοσοκομεια,συγκοινωνιες,ηλεκτρισμος στο χαος,τρομακτικα δεν ακουγονται?

Ναι δεν εχουμε βρεθει ποτε σε τετοια θεση πριν,κι'ομως εκει μας εφεραν οι κυριοι που τους πληρωναμε για να διαχειριζονται τα χρηματα μας,αυτοι οι ιδιοι που αφηναν τους μεγαλοεπιχειρηματιες να φοροδιαφευγουν χρονια,οι ιδιοι που κοστολογουσαν τα δημοσια εργα εκατονταπλασια του πραγματικου τους κοστους,οι ιδιοι που μας ελεγαν να παιξουμε στο χρηματηστηριο,που εκαναν τα αποθεματικα των ταμειων δομημενα ομολογα,που εκαναν αγορες οπλων που δεν χρειαζομαστε.

Οταν και μακαρι να μην συμβει αυτο τοτε ισως βρουμε την δυναμη οσοι επιζησουμε να ενωθουμε και να ζητησουμε ευθυνες απο ολους αυτους...εναν,εναν.
Να ζητησουμε πισω οσα εκλεψαν,να τους αφαιρεσουμε οτι εχουν και να τους στειλουμε στο ειδικο δικαστηριο με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας.

Ελπιζω να μας φτανουν τα χρηματα για το σχοινι που τους αξιζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: