Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Τα ταξιδια του Γκιουλιβερ

Το μεγαλο επαθλο του διαχειριστη μας για τις τεραστιες διεθνεις επιτυχιες του εκτος απο τα διαφορα βραβεια που παιρνει ειναι και τα ταξιδια,παει και ερχεται χωρις αιτια και αφορμη μι απο εδω...μια απο εκει,και το ερωτημα ειναι η κριση που εχουμε δεν τον κανει να μειωσει λιγο και τις δαπανες που αυτα τα ταξιδια εχουν?
Και δεν παει και μονος να πουμε οκ ενας ανθρωπος ειναι,τι θα φαει,τι θα πιει,αντε να κοιμηθει και σε κανενα τοπικο χοστελ,κουβαλαει και εναν ολοκληρο συρφετο απο ανικανους μαζι του συμβουλους,παρασυμβουλους και παρατρεχαμενους οι οποιοι συνηθως θα περνανε τις μερες τους στα εκει πολυκαταστηματα οπως ο μικρος του φιλος Δρουτσας που εχει και μια εφεση προς την μοδα σε discount stores και μας ρεζιλευει οταν βρισκετε εκτος χωρας.

Αφου λοιπον εκανε ολα αντιθετα απο οσα υποσχεθηκε προεκλογικα,πηγε εδω,πηγε εκει,ξαναπηγε και επεστρεψε με επιτυχιες τωρα θελει να κανει και το μεγαλο αλμα,το τεραστιο ταξιδι,το ταξιδι των ταξιδιων.

Θελει να παει και.....στην Αυστραλια το διανοουμενο και οραματιζομενο,ειναι και σε λιστα για αυτες τις ιδιοτητες του στην 79η θεση,οραματιζεται σαν την Πυθια,νικες που δεν εχει κανει ποτε.
Aσε που κουβαλαει μαζι του και τοσο υπερβαρος,μια κουβαλαει οπλα,μια τραπεζια,μια τραπεζια και οπλα μαζι,μια κοκκινες γραμμες,ξερετε ποσο κοστιζει το υπερβαρος στις πτησεις?


Δεν σας θυμιζει ολο αυτο το σκηνικο τις ντοπιες τραγουδιστριες μας που παντα κανουν διεθνη καριερα αλλα εξω απο εδω δεν τις ξερει ουτε η καμαριερα του ξενοδοχειου που μενουν?

Και τι του φταιει η δολια η Αυστραλια και θελει να παει?αρκετα δεν εκανε σε εμας θελει να δωσει τα φωτα και την λαμψη του και εκει?
Μια χαρα τα παει οικονομικα η μακρυνη μου πατριδα,τι δουλεια εχει ο διαχειριστης μας εκει?μην και παει να φερει επενδυσεις?
Μα δεν ειναι ηλιθιοι οι ντοπιοι κατοικοι να επενδυσουν στην Ελλαδα,τοτε τι παει να κανει?

Μαλλον αναψυχη,να χαιρετισει και να χαιρετηθει,να μιλησει για την παγκοσμια κυβερνηση,να πει ποσο τον στηριζει ο Ελληνικος λαος σε οσα κανει,να πει πως ποναει που ποναμε,αληθεια ενα ντεπον δεν παιρνει μαζι στα ταξιδια να του μετριασει τους πονους?

Λεφτα υπαρχουν...και υπαρχουν για να τα ξοδευει μονο εκεινος και οι φιλοι του υπουργοι σε εξοδα που δεν χρειαζονται να γινουν,στειλτε ενα φαξ ρε παιδι μου,τι πατε τοσα ατομα χωρις λογο?
Ωραιο ειναι το Συδνευ δεν λεω αλλα ζητηστε να σας στειλουν μια καρτ-ποσταλ.

Την ιδια ωρα εδω στο Ελλαδισταν εμεις προετοιμαζομαστε για μια ζωη γεματη ανεσεις,καλες εργασιακες σχεσεις,καλους μισθους,υγεια,παιδεια,ασφαλεια.

Ακριβως οπως ο Γκιουλιβερ στα φανταστικα του ταξιδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: