Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Τα παιρνουν απο μας... και τα χαριζουν σε αλλους

Χρονια η ιδια ιστορια,χρονια οι ιδιες υποσχεσεις,τοσες δεκαετιες το ιδιο παραμυθι.
Κατατροπωνουν την φοροδιαφυγη....ποιοι?οι συνεργατες των φοροφυγαδων,οι ιδιοι καθε φορα με αλλο ονομα,μια σδοε,μια υπεδα,μια το ενα μια το αλλο,σαν νυκτερινο κεντρο που αλλαζει ονομασια καθε φορα.

Και εν τω μεταξυ κυκλοφορουν οχι μονο ατιμωρητοι αλλα και με ονομα σεβαστο στην κοινωνια ολοι οι κλεφτες και οι απατεωνες,την ιδια ωρα που ο μεσος ελληνας εκτος απο την φορολογηση την αμεση πληρωνει εως και 23% με καθε αγορα που κανει.

Και δεν νοιαζεται κανεις,ξεχνιονται ολα,τα ονοματα,τα ποσα,οι κομπινες.
Αρκει να εισαι καποιος να εισαι κατι,τιποτα δηλαδη,αλλα απλα να αποτελεις μερος της αλυσιδας που τους ενωνει.

Και καθε φορα τα ιδια,καταπολεμανε το τιποτα,την φοροδιαφυγη,και ενω ενας μεσος ελληνας για να ανοιξει εναν λογαριασμο τραπεζης πρεπει να δικαιολογησει το ποσο που καταθετει αν αυτο υπερβαινει τις 20000 ευρω,ειχαμε στο προσφατο παρελθον καταθετες με εκατομυρια ευρω που τα πηγαινοεφερναν σε σακουλες στις τραπεζες.

Ξεχαστηκε και αυτο,οπως και τοσα αλλα,οπως οι οφειλες των μεγαλοτραγουδιστων,και οχι μονο του Βοσκοπουλου,ξεχνιονται πολλα αν στην κυβερνηση εχεις καποιον δικο σου,ξεχνανε και οι εφοριακοι μολις δουν το χρωμα του χαρτονομισματος,τα εχω ζησει και τα ξερω.'

Εχετε ακουσει να εχει παει φυλακη κανενας απο αυτους?
Εγω οχι.
Μικροκλεφτες με σημαδεμενα χαρτονομισματα μονο πανε φυλακη,απο μικροεταιρειες,οι μεγαλοι δηλαδη σε αυτη την χωρα δεν φοροδιαφευγουν,μονο οι μικροι.

Εδω η μιζα εχει αντικαταστησει τον μισθο,εδω η συναλλαγη εχει γινει εθνικο μας σπορ,σε ποιον τομεα που αναγκαστικα το κρατος ελεγχει τον πολιτη δεν υπαρχει αυτη η ασθενεια?

Με τον τροπο που λειτουργουν δεν προκειται να βρουν ακρη,ολο λενε για δημοσιοποιηση ονοματων των φοροφυγαδων,το εχετε δει ποτε εσεις να συμβαινει?
Ολο λενε για σκληρα μετρα κατα των κλεφτων οταν δεν εχουν τιμωρησει κανεναν απο τους δικους τους για τις τεραστιες μιζες που κατεφαγαν τοσα χρονια και οταν υπαρχει ομολογια οτι τα χρηματα απο την Ζημενς πηγαιναν στο ταμειο του σεμνου Πασοκ.

Αυτα φυσικα δεν τα θελει να τα θυμαται ο διαχειριστης μας,δεν τα ηξερε,δεν τα γνωριζει και τωρα.

Και θα συνεχιστει αυτο το βιολι,το βιολι που οταν κανεις επωνυμη καταγγελια για φοροδιαφυγη....την δεχονται και μετα σε αποκλειουν απο οποιαδηποτε πληροφορηση λογω προσωπικων δεδομενων.
Καλυπτουν τους κλεφτες δηλαδη,κατι αναλογο δεν κανουν και στο κοινοβουλιο με την ασυλια και τις ανοητες εξεταστικες επιτροπες?
Ποιος δεν γνωριζει οτι μολις την προηγουμενη εβδομαδα προσπαθησαν να περασουν νομο για να σβησουν τοσα εκατομυρια χρεη,ποιων δεν γνωριζω,παντως οχι δικα μου η δικα σας.

Κρατα με να σε κρατω να ανεβουμε το βουνο,η σχεση κρατους και φοροφυγαδων,παρτε το χαμπαρι....

Οτι και να λενε το αποτελεσμα θα παραμενει ενα...

Θα πληρωνουμε παντα...και μονο εμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: