Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

Ο παπατζης της γειτονιας

Βγηκε παλι με νεες γραφες ο επι των υδατων περπατησας και μας τις εδωσε με στοργη και αγαπη,ειπε οτι η Ελλαδα ειναι μια πλουσια αλλα κακοδιοικουμενη χωρα.

Γελασατε?
Εγω οχι.
Διοτι κυριε μου αν συμβαινει αυτο να αλλαζες τις διοικησεις, οχι που πηρες τα ψιχουλα απο τους φτωχους και αφησες τους πλουσιους να πλουτιζουν.

Και συγνωμη δηλαδη...εσυ τοσα χρονια που ησουν,μεγαλωνες φυτα εσωτερικου χωρου στο καστρι και δεν εβλεπες τι γινεται εξω απο το σπιτι?
Οταν ο μπαμπας σου σε εκανε υπουργο και γελαγαμε ολοι διοτι το κομμα ζαβο σε ανεβαζε,μαστουρωμενο σε κατεβαζε δεν εβλεπες την διοικηση τοτε?
Οταν μετα ο λογιστακος σε ξαναεκανε υπουργο δεν ειχες συνεργαστει με ολους και με ολα,δεν εβλεπες την διοικηση τοτε?
Γιατι δεν μιλαγες?
Τωρα ξαφνικα το ειδες το ονειρο σαν την Ζαν ντ'αρκ κι εσυ και θελεις σωνει και καλα να διορθωσεις τα παντα μεσα σε εξη μηνες?

Εμεις χρονια το γνωριζουμε οτι το δημοσιο και μαζι και το κρατος που φτιαξατε ΕΣΕΙΣ ειναι ξεφτυλισμενο τελειως,δεν μπορουμε ομως να κανουμε τιποτα,εμεις χρονια το γνωριζουμε οτι οι μισθοι που δινατε ειναι υπερβολικοι για το εργο που παραγουν καποιοι απο αυτους,εσεις τωρα το καταλαβατε?

Δεν δειχνει πληρη ανικανοτητα αυτο?
Τωρα καταλαβε το χοντρο αγορακι της παρεας σας ολα οσα εχει καταλαβει?
Τις μαλακιες που λεει γιατι δεν τις ελεγε επι Ιμιων και επι Οτσαλαν?
Οταν σας ελεγε ανικανο ειχε διαφορετικη αποψη απο σημερα?
Γινατε ικανος τωρα ξαφνικα με επιφοιτηση?

Οχι απλα ολοι σας ειστε ενα ματσο χαλια,παπατζηδες της γειτονιας,δεν ξερετε τι σας γινετε και για αυτο θα αποτυχετε,αλλα το θεμα δεν ειναι οτι θα αποτυχετε εσεις.

Αποτυχημενοι ειστε εδω και χρονια.
Το θεμα ειναι οτι παιζετε στα βρωμικα χερια σας την τυχη της Ελλαδας και την δικη μας.

Εδω παππας,εκει παππας,που ειναι τα λεφτα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: